Γράφτηκε από τον/την mkka.blogspot.gr. Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

ambrosios kontonis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Άμεση ήταν η απάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο άκουσμα της είδησης ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, θα ζητήσει σήμερα τα πρακτικά της δίκης που αφορούσε την αθώωση του Σεβασμιωτάτου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων με ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι "οι αποφάσεις της δεν χρειάζονται την προέγκριση του Υπουργείου Σας."

"Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.

Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά;

Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ,

Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Εμφανίσεις: 301446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: