Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 12:19

onomastiria kathigoymenou

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Να αναφερθεί ότι της Ιεράς Αγρυπνίας του Οσίου Εφραίμ, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ανήμερα της εορτής της πανηγυρικής Θεία Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από Ιερομοναχούς του Αγίου Όρους και διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Σύρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγούμενος Εφραίμ, ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην σημερινή εορτή.\

Επίσης αναφέρθηκε στον ρόλο του γέροντα, στον αγιασμό των μοναχών, καθώς και στην ανάπτυξη στη ζωή της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μοναστήρι παρέστη και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε στον Γέροντα Εφραίμ έτη πολλά και ευλογημένα.

«Έχετε μετατρέψει το Μοναστήρι της Βατοπαιδίου σε μια σύγχρονη Βασιλειάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δώδωνης, απευθυνόμενος προς τον Ηγούμενο.

Τον Γέροντα Εφραίμ ευχήθηκαν προσωπικά οι Καθηγούμενοι των Μονών Ξενοφώντος, Σταυρονικήτα, Παντοκράτορος και Γρηγορίου.

Τέλος ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα και δέηση στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 315193
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: