Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/07 11:37

ieronimos-axaias

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Την άμεση επιστροφή του Μητροπολίτη Αχαϊας κ. Αθανασίου από τις Βρυξέλλες ζητά με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του, με την ιδιότητα του προέδρου της Ιεράς Συνόδου, καλεί τον διευθυντή του γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες να επιστρέψει “μέχρι νεωτέρας” στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την Ιερά Σύνοδο γιατί ο Αρχιεπίσκοπος προέβη στην κίνηση αυτή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ''ανακαλεί'' τον Μητροπολίτη Αχαϊας και αν αυτό σημαίνει την κατάργηση του γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Αν αυτό συμβεί, τότε, αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές, πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί το γραφείο εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα;

Καθώς, σημειώνουν, η λειτουργία των γραφείων βασίζεται στην αρχή της αμοιβαιότητας.

Δηλαδή, η συμφωνία που είχε γίνει επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, ήταν να λειτουργεί το γραφείο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, μόνο με την προϋπόθεση να λειτουργεί και το αντίστοιχο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

Εμφανίσεις: 307889
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: