Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

patriarxiko metoxi 41

Άνω Κυψέλη | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη Αθήνας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα και τον εκπρόσωπο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' και διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου Αθηνών Σεβ. Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο.

Να αναφερθεί ότι στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων, Ομ. Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο Μέγας Άρχων Δικαιοφύλαξ Κούρτης Γεώργιος-Σταύρος, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ, η Αρχόντισσα Εκκλησιών και Ευεργέτις του Πατριαρχείου κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού, ο πρωήν Διοικητής Τροχαίας Αθηνών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο κ. Πάνος Αβραμόπουλος, Δημοτικός Σύβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Κωνσταντίνος Μεϊμάρης Διευθυντής του Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουίκ, πλήθος πιστών από την Αθήνα, Έλληνες εξ' Αιγύπτου και πολλοί Ελληνοαφρικανοί και Αφρικανοί κληρικοί και λαϊκοί.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην διδαχή και την προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου.

''Ο ρεαλισμός της Εκκλησίας κορυφούται στο πρόσωπο του Αγίου Αθανασίου'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Δεν έγραφε για να αρέσει στους ανθρώπους αλλά για να οδηγήσει τους ανθρώπους στην σωτηρία, λόγος που δυστυχώς στην εποχή μας απουσιάζει, ενώ όποιος δεν μπορεί να θεολογήσει λασπολογεί'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Εμμανουήλ.

''Ό,τι κατατίθεται με πόνο χωρίς τυμπανοκρουσίες έχει αλήθεια. Ο Μέγας Αθανάσιος έγραψε με το μελάνι του πόνου γι' αυτό και ο θεολογικός του λόγος μένει εις τον αιώνα'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως φρόντισε ο Εφημέριος του Πατριαρχικού Μετοχίου και του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαος Κουλιανόπουλος.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος μετά το πέρας του εσπερινού ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Άρχοντες Οφικκιάλους, τους Ιερείς που συμμετείχαν στον πανηγυρικό εσπερινό και τίμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου τον κ. Θωμά Χαϊντούτη για την προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305038
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: