Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/11 14:15

radef neofytos 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ είχε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν το αίτημα της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας να αναγνωρίσει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ως Μητέρα Εκκλησία.

Επίσης ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και ο Πρόεδρος Ράντεφ εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία για την διεύρυνση των σχέσεων της Βουλγαρίας με την ΠΓΔΜ.

Οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν θετικό βήμα την υπογραφή του Συμφώνου Καλής Γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος, που συνεδριάζει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, θα εξετάσει το αίτημα της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας και θα αναζητήσει τρόπους για ευνοϊκή εξέλιξη.

Τέλος ο Πατριάρχης Νεόφυτος ανέφερε ότι η πρόταση της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας για την αναγέννηση της «Αρχιεπισκοπής Οχρίδας» και το ζήτημα του Αυτοκεφάλου θα συζητηθεί με τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Εμφανίσεις: 303694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: