Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

boulgaria magka 1Ο Πατριάρχης Νεόφυτος με τον Σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Στέφανο

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ένα πρωτοφανές έγγραφο κυκλοφόρησε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, από την λεγόμενη σχισματική "Μακεδονική" Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η σχισματική Εκκλησία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ως Μητέρα Εκκλησία.

Η επιστολή κάνει λόγο για αποκατάσταση ευχαριστιακής κοινωνίας, αλλά και για ιστορική ευκαιρία το Πατριαρχείο να γίνει Μητέρα Εκκλησία της λεγόμενης "Μακεδονικής" Εκκλησίας.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν επίσημες και ανεπίσημες επαφές μεταξύ ανθρώπων του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και της σχισματικής Εκκλησίας.

Νωρίτερα Καθηγητής και πρόεδρος Βουλγαρικού Ιδρύματος, κάλεσε τον Πατριάρχη Νεόφυτο να πάρει θέση ως πνευματικός πατέρας και να σκεφθεί ότι είναι σωστό να υποστηρίξουμε ανθρώπους στην "Μακεδονία".

Επίσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, παρόλο ότι έχει κάνει συνομιλίες με ανθρώπους της ΠΓΔΜ, φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως ο Πατριάρχης Βουλγαρίας έχει δεχθεί τους σχισματικούς επίσημα πολλές φορές, ενώ η Βουλγαρική Εκκλησία ελεύθερα χρισημοποιεί το όνομα "Μακεδονία" και "Μακεδονική" Εκκλησία.

Εμφανίσεις: 304972
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: