Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

kenias kerkyra 26

Κέρκυρα, Τηλέμαχος Παππάς


Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την ιεραποστολή μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Τον φιλοξενούμενο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος επεσήμανε ότι η ιεραποστολή είναι εντολή του Χριστού στους ανθρώπους και ότι η Εκκλησία εργάζεται τόσο στους εγγύς όσο και στους μακράν.

Τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Κένυας έχει αφιερώσει την ζωή του στην ιεραποστολή, ότι δίνει μαρτυρία Χριστού στους καιρούς μας και ότι σε μία εποχή στην οποία υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης της πίστης μας η Εκκλησία επιμένει να δίνει την μαρτυρία της αγάπης και της ελευθερίας στον κόσμο.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κένυας έκανε μία αναφορά στις θεολογικές βάσεις της ιεραποστολής, οι οποίες ξεκινούν από την εντολή του Χριστού στους μαθητές Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη», επεσήμανε ότι η φύση της Εκκλησίας είναι ιεραποστολική και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο χριστιανισμός στην Αίγυπτο, από τα χρόνια που κατέφυγε ο Χριστός για να ξεφύγει από την μανία του Ηρώδη εκεί, μέχρι τους αγώνες των αποστόλων και ιδίως του ευαγγελιστή Μάρκου για την ίδρυση της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.

Συνέδεσε την ιεραποστολή με την αγιότητα και στη συνέχεια επεσήμανε την διαφορά της ορθοδόξου ιεραποστολής από αυτήν των άλλων χριστιανικών ομολογιών: η ορθοδοξία σεβάστηκε τα έθιμα και τα ήθη των Αφρικανών, ενώ προσπάθησε εξ αρχής να μεταφράσει τα λειτουργικά και τα άλλα ιερά κείμενα στις γλώσσες και τις διαλέκτους των ανθρώπων, σεβόμενοι την ελευθερία τους και την ταυτότητά τους.

Ο Μητροπολίτης Κένυας, με πολλή συγκίνηση, περιέγραψε την δική του ιεραποστολική κλήση, την οποία καλλιέργησαν δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες: ο γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος.

Αφηγήθηκε εμπειρίες από την ιεραποστολή και τόνισε ότι ο αγώνας για την χριστιανική μαρτυρία αποδίδει καρπούς, αλλά οι επόμενες γενιές θα δούνε την πίστη να εδραιώνεται.

Είπε ότι 400 ενορίες υπάρχουν στην Κένυα αυτή τη στιγμή και περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της Πατριαρχικής Σχολής στο Ναϊρόμπι και το μεγάλο έργο που οι ορθόδοξοι επιτελούν στην Κένυα, τόσο αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία σχολείων όσο και με την περίθαλψη, την βελτίωση τω συνθηκών ζωής και την αγάπη στους ανθρώπους.

Διηγήθηκε, τέλος, εμπειρίες από την επαφή του με την φυλή τω Μασάι και με συγκίνησε ανέφερε την βάπτιση πολλών ανθρώπων που πριν ήταν ειδωλολάτρες.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κένυας απάντησε σε ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: