Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 13:12

hgetes rosia

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Την απελευθέρωση των αμάχων που περιέχονται ως αιχμάλωτοι πολέμου στο Καραμπάχ, ζήτησαν με κοινή δήλωση οι Πνευματικοί Ηγέτες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας.

"Πρέπει να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας, γι΄ αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την επίλυση των συγκρούσεων στο Καραμπάχ, παραμόνο μέσω διαπραγματεύσεων" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Η συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με τον Πρόεδρο της Διοικήσεως των Μουσουλμάνων Καυκάσου Σεΐχη ουλ Ισλάμ Αλλαχσουκιούρ Πασαζαντέ, και τον Ανώτατο Πατριάρχη όλων των Αρμενίων Καρέκιν Β' πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία του κ. Κυρίλλου στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν έφτασαν στη ρωσική πρωτεύουσα μετά από πρόσκληση του Προκαθημένου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της σύγκρουσης που παράγεται από το πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η συνάντηση αυτή αποτελεί σημαντική ένδειξη των λαών μας, για την διατήρηση της ειρήνης και τις δυνατότητες των θρησκειών μας."

Μετά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές υπέγραψαν κοινή δήλωση , η οποία τονίζει την ανάγκη για διάλογο και διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες, ενώ αναφέρει το σημαντικό ρόλο των ηθικών αξιών στη διευθέτηση της σύγκρουσης και τον τερματισμό της αιματοχυσίας, καθώς και μια σειρά από προτάσεις για να ανακουφίσει τα δεινά των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο Πατριάρχης Μόσχας μιλώντας σε δημοσιογράφους για την συνάντηση, μεταξύ άλλων τόνισε: «Για άλλη μια φορά θέλω να πω ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν τη δυνατότητα για την διατήρηση της ειρήνης, της ειρήνης αποφάσεων σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η σημερινή συνάντηση είναι μια τρανή απόδειξη γι 'αυτό που σας λέω."

Τέλος να αναφερθεί ότι Πνευματικοί ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ευχαρίστησαν ομόφωνα τον Πατριάρχη Κύριλλο για τη οργάνωση αυτής της συνάντησης.

igetes 1

igetes 1

igetes 1

igetes 1

Εμφανίσεις: 304160
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: