Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

3593429

Ν. Μηχανιώνα | Χρήστος Καναρόπουλος


Χιλιάδες Λαού συνέρρευσαν στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν. Μηχανιώνα Θερμαϊκού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, προκειμένου να συμμετέχουν στις λατρευτικές ακολουθίες και να τιμήσουν την Πλατυτέρα των Ουρανών παραμονή της απόδοσης της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά συγκλονιστικό τρόπο ο ευσεβής Λαός, από την Μακεδονία και όχι μόνο, σχημάτισε ένα ανθρώπινο "ποτάμι" κατά μήκος των οδών που πέρασε η Ιερή και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, προκειμένου να περάσει από πάνω του και να πάρει τη μεγάλη ευλογία.

Ενδεικτικό είναι ότι η διάρκεια της λιτανείας κράτησε περίπου 3 ώρες και την οποία συνόδευσαν οι μπάντες του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και του πανηγυρίζοντος Ναού με εκπροσώπους Πολιτιστικών Φορέων του Θερμαϊκού και των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπολογίζεται ότι ο αριθμός των προσκυνητών ξεπέρασε τις 60 χιλιάδες.

Νωρίτερα στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του να λαμπρύνουν με την παρουσία τους τις πανηγυρικές και λατρευτικές εκδηλώσεις και δήλωσε υπερήφανος για τον Λαό που τιμά την Παναγία με την συγκλονιστική του παρουσία.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα.

Μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος, οι Βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης κ.κ. Σ. Καλαφάτης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Δ. Μάρθας, Γ. Αρβανιτίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λ. Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπάς, ο Υποδιοικητής του Γ' Σ. Στρατού Υποστράτηγος Γ. Γρηγοριάδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, του Ναυτικού, ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Ψωμιάδης, κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301619
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: