Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

stagon teliko

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


 

Για την αιωνιότητα αναχώρησε πριν από λίγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ σε ηλικία 85 χρονών.

Ο Σεβασμιώτατος την Πέμπτη, 16 Μαρτίου υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό και εισήχθη στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Αύριο, Κυριακή η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεωρων κυρού Σεραφείμ θα τεθεί προς προσκύνηση στις 7 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησαρίωνος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα, 20 Μαρτίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Τέλος να σημειωθεί οτι Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) γεννήθηκε στο Φανάρι του Νομού Καρδίτσας το 1932.

Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 και Πρεσβύτερος το 1966.

Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο.

Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2015.

IMG 7086

Εμφανίσεις: 307323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: