Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/09 13:23

osios-porfirios-5

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Παρουσία εκατοντάδων πιστών εγκαινιάστηκε ο πρώτος Ναός του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ουκρανία.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μουκάτσεβο και Ούζγοροντ κ. Θεόδωρος, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Σήμερα γίναμε μάρτυρες των εγκαινίων αυτού του Ναού προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου, ο οποίος έζησε μια εξαιρετικά ταπεινή ζωή.''

''Τι διαφορετικό είχε ο Όσιος Πορφύριος με εμάς τους κληρικούς σήμερα; Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους. Η αγάπη του ήταν άπειρη χωρίς εξαιρέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του'' συμπλήρωσε ο κ. Θεόδωρος.

''Αν και ασθενής και ο ίδιος δεν σταματούσε να θεραπεύει όσους ζητούσαν την βοήθειά του. Ας προσευχόμαστε στον Όσιο Πορφύριο να μας βοηθήσει να μείνουμε ακλόνητοι στην Ορθόδοξη Πίστη'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Μουκατσέβο και Ούζγοροντ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται εντός της Ι.Μ. Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ζαρίχοβο και ανεγέρθη σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις προσπάθειες της Ηγουμένης Γερόντισσας Βαρβάρας και ευεργετών της Ιεράς Μονής.

osios-porfirios-1

osios-porfirios-2

osios-porfirios-3

osios-porfirios-4

osios-porfirios-6

osios-porfirios-7

osios-porfirios-8

osios-porfirios-9

osios-porfirios-10

osios-porfirios-11

osios-porfirios-12

osios-porfirios-13

osios-porfirios-14

osios-porfirios-15

osios-porfirios-16

Εμφανίσεις: 306537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: