Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

alimos 18

Φωτορεπορτάζ | Ευάγγελος Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και τη παρουσία δεκάδων πιστών από όλα τα νότια προάστια τελέστηκε σήμερα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Πολύκαρπου Κεντικελένη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

"Η Παναγία δέχτηκε και έγινε μάνα του Χριστού, μάνα των Χριστιανών και μάνα ολόκληρης της Εκκλησίας. Αυτή η σχέση της Παρθένου Μαρίας με το μυστήριο της εν Χριστώ σωτηρίας, το ότι δηλαδή κατέστη Θεοτόκος, της δίνει ένα μοναδικό προνόμιο, το προνόμιο να έχει παρρησία ενώπιον του θρόνου Του Κυρίου και να είναι η μεσίτρια όλων μας, όλων των χριστιανών'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο θαύμα της ευρέσεως του Θαυματουργού Εικονίσματος της Παναγίας στη νήσο των Κυθήρων, όπου ευρέθη ανάμεσα των μυρτιδίων και κατέστη η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα προστάτης και έφορος ολόκληρου του νησιού και όλων των Κυθηρίων απανταχού της γής και κατ'επέκταση όλων των Χριστιανών.

''Απόψε συνήλθαμε για να τιμήσουμε την μνήμη της, να προσευχήθούμε στην χάρη της και να της απευθύνουμε τα αιτήματα μας και ακριβώς αυτό που υμνολόγησε και ο υμνογράφος της Εκκλησίας μας: Την βεβαιότητα που έχουμε ότι η Παναγία σε όλους εκείνους οι οποίοι προσέρχονται και την παρακαλούν με πόθο ψυχής εκείνη ανταποκρίνεται και εκπληρώνει τα αιτήματα μας'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας κ. Συμεών υπογράμμισε: ''Την Παναγία μας την προσεγγίζουμε με ευλάβεια, ώς την Τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ, άρα με ευλάβεια ψυχής, με δέος, με σεβασμό και βαθιά τιμή. Το μέτρο εμπιστοσύνης που πρέπει να διακρίνει κάθε χριστιανό πρέπει να είναι σαν αυτό του νηπίου παιδιού, που αναπαύετε στην αγκαλιά της μητέρας του δείχνοντας της τόση εμπιστοσύνη. Με εμπιστοσύνη, με πόθο και ευλάβεια ας της παρακαλούμε και να είμαστε ακλόνητα βεβαιωμένοι ότι εκείνη, αν τα αιτήματα μας αποσκοπούν στο πνευματικό μας συμφέρον, αργά η γρήγορα θα ανταποκριθεί''.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτανεία της Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης στους δρόμους της ενορίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, παρουσία πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δημάρχου Νέας Σμύρνης κ. Ανδρέα Κονδύλη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναφερθεί ότι την Εικόνα πλαισίωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, τα παιδιά του Κατηχητικού και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Κεντικελένη, την μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, το Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και όλους εκείνους και εκείνες που κοπίασαν μέρες πρίν για να την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής πανηγύρεως.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

alimos 1

Εμφανίσεις: 300945
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: