Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

ktitoriko mnimosino 53

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Κτιτορικό Μνημόσυνο ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου οι εορτασμοί για την Αγία Σοφία και τις τρεις Θυγατέρες αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου και κληρικούς άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή και αναφέρθηκε στην αποστολή του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην ενορία της Αγίας Σοφίας.

Στην συνέχεια τελέστηκε το Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης των Ευεργετών, δωρητών και διατελεσάντων Εφημερίων του Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας μετέφερε τα Ιερά Λείψανα από το μέσον του Ναού και τα τοποθέτησε στο προσκυνητάρι.

Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ευχαρίστησε τους συνεφημερίους του και τους επιτρόπους του Ναού για την άρτια διεξαγωγή των εορτασμών του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300727
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: