Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

pilaia melodika 33

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, διαπλέοντας το "πέλαγος" της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Πυλαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το ΙΑ' Συμπόσιο Βυζαντινών Ύμνων υπό τον τίτλο "Αθωνικά Άσματα", το απόγευμα της Δ' Κυριακής των Νηστειών.

Ο καλλικέλαδος μοναχός π. Ιάκωβος Αγιορείτης, πρωτοψάλτης του πανσέπτου Ιερού Ναού του Πρωτάτου και Γέροντας του Ιερού Κελλίου της Θείας Αναλήψεως Αγίου Όρους, πλαισιούμενος από τον βυζαντινό χορό "Ηλίας ο Θεσβίτης" του ως άνω Ιερού Ναού με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Δημήτριο Χριστοδούλου απέδωσε μελωδικότατα και με κατάνυξη ύμνους του Τριωδίου και της Μ. Τεσσαρακοστής επιθυμώντας την προσέγγιση των υψηλών θεολογικών και πνευματικών διδαγμάτων της υμνολογίας που χαρακτηρίζουν την αγιαστική και σωτήρια αυτή περίοδο.

Ευλαβείς πιστοί υπερπλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό και ταξίδεψαν νοερώς στο θεοβάδιστο Αγίο Όρος, ανάμεσα τους ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Καράογλου, ο αντιδήμαρχος Πυλαία - Χορτιάτη κ. Νικόλαος Μπουλομύτης, κ.α.

Παράλληλα με τους κατανυκτικούς ύμνους που προετοίμασαν όλους καταλλήλως για την πορεία προς την κορύφωση του Θείου δράματος, ο εκπαιδευτικός κ. Αχιλλέας Θεολογίδης ανέγνωσε κείμενα σχετικά με την περίοδο που διανύουμε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριος Τζιαφάς ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την ευλογία του μεταφέροντες τις θερμές ευχές του, τον Μοναχό π. Ιάκωβο και τα μέλης της χορωδίας για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων και τον Λαό για τη συμμετοχή του στην ενδέκατη συνεχόμενη εκδήλωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: