Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

mozambikis1

Περιστέρι | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σε ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης, ιερός κλήρος και ευσεβής λαός του Περιστερίου, υποδέχθηκαν στον προ 3 εβδομάδων εγκαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και την δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας, εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου.

Τα ιερά λείψανα μετέφερε, με την ευλογία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης και τα υποδέχθηκε στην συμβολή των οδών Αγίου Βασιλείου και Ναούσης εκ μέρους Του Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Περιστερίoυ, σχηματίστηκε πομπή προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Αμέσως μέτα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί της εορτής του Αγίου Γερασίμου εκ Κεφαλληνίας, όπου τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης.

Τέλος να σημειωθεί πως η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα και η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνας θα παραμείνουν προς προσκύνησιν των πιστών έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ενώ αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα τελεστεί όρθρος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: