Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 28/05 12:31

plaka 14

Σήμερα Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου (325μ.Χ) και με την ευκαιρία της λήξεως των μαθημάτων της κατηχητικής περιόδου 2016-2017, ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης  κ. Κλήμης προεξήρχε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που πραγματοποιήθηκε στον Ιστορικό και υπο ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-κτίσμα Κοττάκη, επι της οδού Κυδαθηναίων στην Πλάκα.

Με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της σημερινής Κυριακής των Αγίων Πατέρων όπου ο Χριστός παρακαλεί τον Πατέρα Του, στην Αρχιερατική Του προσευχή, για την ενότητα της Εκκλησίας, ο Θεοφιλέστατος ομίλησε αναλύοντας την φράση του Ευαγγελίου «…Πάτερ Άγιε τήρησον αυτούς εν τω ονόματί σου, ους δέδοκάς μοι, ίνα ώσιν Εν καθώς ημείς» (κατά Ιωάννην ΙΖ, 11).

Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε ότι : «…την ενότητα της Εκκλησίας υπηρέτησαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Οι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και οι Μέγας Αθανάσιος και Άγιος Σπυρίδωνας, απέκρουσαν την αίρεση του Αρείου και συνέταξαν τα πρώτα 7 άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως για να διαφυλάξουν την ενότητα του Χριστού, την ενότητα της Εκκλησίας … Κάθε αιρετικός, που δεν ζεί τη μετάνοια, είναι εκτός Εκκλησίας και δεν έχει σωτηρία…Ας μείνουμε πάντοτε στην Ενότητα της Εκκλησίας, στην Χάρη του Χριστού, διότι μακριά Του δεν υπάρχει περιεχόμενο και αξιά στη ζωή…». 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.Κλήμης ευλόγησε τα παιδιά της μεικτής ενοριακής κατηχητικής ομάδας καθώς και τους νέους της ενοριακής φοιτητικής ομάδας, οι οποίοι, παρά τις κτιριακές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο Ι.Ναός τα τελευταία 10 χρόνια παραμένουν στις ενοριακές δράσεις με θερμουργό επιμονή πίστεως, με αγάπη και με απλότητα ψυχής.

Ο εφημέριος του Ι.Ναού Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα κ.Κλήμεντα για την παρουσία του στον Ι.Ναό και, μετά την διανομή του αντιδώρου, τόν ενημέρωσε για την πορεία των συνεχιζόμενων ανακαινιστικών εργασιών οι οποίες πραγμαροποιούνται στον Ιερό Ναό.

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

plaka 1

Εμφανίσεις: 304106
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: