Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

agia glykeria 26

Πετρούπολη | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπο, τον Προϊστάμενο του Παρεκκλησίου π. Εμμανουήλ Σέρβο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου και τον βίο της Αγίας Γλυκερίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Θα πρέπει να ομολογούμε τον Χριστό οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, όπως το ίδιο έκανε και η Αγία Γλυκερία''.

Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρεαν καθ' όλη την διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού για να προσκηνύσουν την εικόνα και το τίμιο λείψανο της Αγίας Γλυκερίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 304390
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: