Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/10 09:11

thavmakou-braxami-25

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Ματθαίο Χάλαρη, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Συμεών Σβανά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Δημήτριο αλλά και στην σημασία της αγιότητας στην ζωή του Χριστιανού

''Πέρα από όλες τις γνώσεις για την ζωή του Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να σταθούμε απέναντι στο φαινόμενο της αγιότητος'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Θαυμακού.

''Όταν ο Θεός είναι μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, ο Θεός πληρεί τα πάντα, και αποκαλύπτει τη δόξα Του και μας καλεί να μετάσχουμε και εμείς στην δόξα αυτή'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος.

''Όπως όλοι Άγιοι έτσι και ο Άγιος Δημήτριος μας ενώνει με τον Χριστό. Η ζωή του Χριστιανού είναι να φεύγει από την αμαρτία, και να συμμορφώνεται στην καινούρια πραγματικότητα που μπορεί να βιώσει μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας'' συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

''Μας ενώνει ο κάθε Άγιος με την αλήθεια. Η ζωή των Αγίων μας ενώνουν με τα μελλούμενα αγαθά, μας δίνουν μία αφύπνιση για να ανοίξουμε τα μάτια μας σε έναν άλλο κόσμο, στον κόσμο του Θεού. Οι Άγιοι μας πέρασαν με πολύ υπομονή και πίστη όλες τις δοκιμασίες της ζωής τους. Σήμερα ιδιαίτερα η μεγάλη ευθύνη της Εκκλησίας είναι να παρουσιάσουμε αυτό τον ενθουσιασμό σε αυτό τον κόσμο της θλίψεως και να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάξωβο που σήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της πανήγυρης, τους ιεροψάλτες αλλά και τους πιστούς ενορίτες που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναού και μετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Τέλος ο κ. Ιάκωβος από την πλευρά του συνεχάρη τον π. Ματθαίο και τους συνεφημερίους του για την παρότρυνση αλλά και σωστή προετοιμασία των πιστών ώστε να μετέχουν στην Θεία Ευχαριστία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: