Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

polonias savvas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Ο Θεός μας κάλεσε σήμερα στην Κρήτη για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την Αγία Σύνοδο, επικαλλούμενοι φυσικά το Πανάγιο Πνεύμα, γι΄αυτό και η Εκκλησία της Πολωνίας βρίσκεται παρούσα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας κ. Σάββας, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας αναφέρθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, λέγοντας ότι εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια πυρετωδώς ώστε να έρθει εις πέρας η σύγκληση της Αγίας Συνόδου.

"Οφείλουμε να εργαστούμε υπό το πνεύμα το άγιο και όχι υπό το πνεύμα το άνθρωπινο, αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλείο της Συνόδου της Ορθοδοξίας, πως είμαστε μια αδιαίτερη Εκκλησία" πρόσθεσε ο κ. Σάββας.

Επίσης τόνισε ότι "η αποδοχή των αποφάσεων της Μεγάλης Συνόδου δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε απογοητεύσεις, αντιθέτως θα πρέπει η Σύνοδος να δουλέψει για όλους παραδειγματικά."

"Οι εργασίες μας εδώ δεν βασίζονται απλά και μόνο στο δόγμα της Εκκλησίας, γι΄αυτό θα πρέπει να ενθυμούμαστε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να διαδώσουμε τον λόγο της αγάπης" υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Σάββας ανέφερε πως, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που άκουσε από όλους τους Προκαθήμενους να ομιλούν για την έννοια της Καθολικότητας και Συνοδικότητας της Εκκλησίας, θεωρώντας ότι αυτό εκφράζει την οικουμενικότητα των σκέψεων όλων.

Εμφανίσεις: 302399
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: