Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 08/05 20:13

kirpou keli antipas 18

Με την κατανυκτική ορθρινή ακολουθία και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ιβηριτικό Κελλίο της Αγίας Άννης στις Καρυές ξεκίνησε η δεύτερη μέρα παραμονής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Περιβόλι της Παναγίας μας.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε προσευχόμενος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου και ο συνοδός Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ενώ έλαβε μέρος ο ιεροδ. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Αντίπας, με την φιλόξενη και περισσή υιική αγάπη που τον χαρακτηρίζει, παρέθεσε πλούσιο πρόγευμα στον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για διάφορα εκκλησιαστικά θέματα.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης κατευόδωσε στη συνέχεια την εκ Κύπρου φιλοξενούμενη αποστολή, ευχαριστώντας για την τιμή που του επιφύλαξε να διανυκτερεύσει στο Ιερό Κελλίο του.

Λίγο πριν το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, όπου εκεί τον υποδέχθηκε η αδελφότητα με επίσημη υποδοχή. Μετά την προσφώνηση του Ιερομ. Φιλήμονος, λόγω απουσίας του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Τύχωνος, και την αντιφώνηση του Μακαριώτατου, έγινε ανταλλαγή δώρων και ευχών και ακολούθησε κέρασμα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Μακαριώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στην Ιερά Μονή Διονυσίου, της οποίας ηγείται ο σεβαστός Γέροντας Πέτρος, με καταγωγή από την μαρτυρική Κύπρο. Και εκεί η αδελφότητα επιφύλαξε επίσημη υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ο άγιος Καθηγούμενος της Μονής, αρχιμ. κ. Πέτρος, στην προσφώνησή του τόνισε τις βαθιές τομές που χάραξε Μακαριώτατος στην Εκκλησία της Κύπρου, όπως τη διεύρυνση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου και την ίδρυση μίας αξιόλογης Θεολογικής Σχολής υψηλού επιπέδου. Αναφέρθηκε επίσης στην δυσχιλιετή παρουσία της Εκκλησίας της Κύπρου στην ορθόδοξη οικογένεια και στο πολυσχιδές έργο αλλά και ευθύνη που επωμίζεται ο εκάστοτε Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην αντιφώνησή του εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την υποδειγματική ποιμαντική δράση του Γέροντος Πέτρου, στην «πολύ αγαπητή» Μονή του Διονυσίου, την οποία επέλεξε για την παραμονή του κατά το υπόλοιπο μέρος της προσκυνηματικής επισκεψεώς του στο Άγιον Όρος.

«Οι αδιάλειπτες προσευχές, τα διηνεκή δάκρυα και οι ιδρώτες των μοναχών» τόνισε ο Μακαριώτατος, «θα ενωθούν με τις δικές μας παρακλήσεις προς την Μητέρα του Θεού, την Παναγία μας, για να βρει επιτέλους αυτός ο λαός την λύτρωσή του από τις αλλεπάλληλες δοκιμασίες. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στους ισχυρούς αυτής της γης, όμως όλοι μας διέψευσαν. Η μόνη ελπίδα μας είναι η Παναγία μας», ολοκλήρωσε συγκινημένος ο Μακαριώτατος.

Αύριο, είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του Μακαριωτάτου και της σεπτής συνοδείας του στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, όπου και εκεί θα γίνει επίσημη υποδοχή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: