Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ap.barnabas 5

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη, το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε η πρώτη για το νέο έτος Θεία Λειτουργία στον τάφο του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα στην ομώνυμη Ιερά Μονή του, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας και Έγκωμης.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και αυτή τη φορά για να προσευχηθεί στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου στο κατεχόμενο Mοναστήρι, το οποίο ανάγει την ίδρυσή του στα τέλη του 5ου αιώνα από τον αρχιεπίσκοπο Ανθέμιο, όταν αποκαλύφθηκαν τα οστά του Αποστόλου Βαρνάβα και επ' αυτών το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου, συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Αποστόλου Βαρνάβα στο νησί της Κύπρου, τονίζοντας ότι το έργο που είχε να επιτελέσει δεν ήταν εύκολο, αλλά είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, τις οποίες με τη δύναμη της Χάριτος του Θεού αντιπαρήλθε.

Με παράδειγμα, λοιπόν, τον απόστολο Βαρνάβα, οφείλουμε και εμείς να αγωνιστούμε με θερμή πίστη ενάντια σε όσα μας εμποδίζουν στον πνευματικό μας αγώνα, με στόχο πάντοτε την εν Χριστώ τελείωσή μας και τον αγιασμό.

Τέλος, ευχήθηκε στους πιστούς να βιώνουν πάντοτε στις καρδιές τους τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, η οποία θα παρηγορεί, ενισχύει και συντροφεύει στις δοκιμασίες της ζωής.

ap.barnabas 1

ap.barnabas 1

ap.barnabas 1

ap.barnabas 1

ap.barnabas 1

ap.barnabas 1

Εμφανίσεις: 300803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: