Γράφτηκε από τον/την Εκ της Αποστολικής Διακονίας. 22/05 14:34

agia.barbara-12

Κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διετύπωσε το αίτημα του Μακαριωτάτου προς το Βατικανό και τον Ρωμαιοκαθολικό Πατριάρχη Βενετίας για την περαιτέρω παραμονή του Ιερού Σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας στον Ι. προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής μέχρι και την Δευτέρα 1η Ιουνίου (εορτή του Αγ. Πνεύματος).

Το αίτημα έγινε αποδεκτό με ιερή συγκίνηση.

Ο λόγος της παρατάσεως αυτής είναι η αθρόα συμμετοχή των πιστών στο παλλαϊκό προσκύνημα και το αίτημά τους για παράταση προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Σκήνωμα πιστοί και από άλλα μέρη της Πατρίδας μας.

Την Κυριακή 24 Μαίου το Ιερό Σκήνωμα θα μεταφερθεί στην πόλη του Πειραιά και θα τεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 18.30 μ.μ. στον καθεδρικό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος του Πειραιά και το βράδυ θα επιστρέψει στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.

Καθ’ όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα τελούνται καθημερινά η θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.

Εμφανίσεις: 301207
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: