Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/05 23:07

pyatt arxiepiskopos 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, είχε σήμερα, Τρίτη 29 Μαϊου ο Πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Τον Αμερικανό Πρέσβη υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας και της ονομασίας της ΠΓΔΜ και οι ευρύτερες εξελίξεις στη ΝΑ Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Πρέσβη των ΗΠΑ με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε μεταξύ άλλων πως "η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην εδραίωση της ειρήνης και τη συμφιλίωση των λαών".

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του υπογράμμισε την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ενώ για την ονομασία της γειτονικής ΠΓΔΜ σημείωσε πως πρέπει να εισακουστούν όλες οι απόψεις πριν προταθεί μια οριστική λύση.

pyatt arxiepiskopos 3

Εμφανίσεις: 302065
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: