Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

mak bol 1

Ίλιον | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου Ιερή Αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ιλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ιερού Παρεκκλησίου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, και συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος Αρχιμ. Πρόκοπιος Γεωργίου, ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής π. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αναστάσιος Βλαβιανός, Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρακτηριστικά του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.

Να σημειωθεί ότι στην Ιερά Αγρυπνία παρέστη συμπροσευχόμενη η Γερόντισσα της Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης Στυλιανή με 7 μοναχές της αδελφότητας και ο Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Επίσης πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά στον Προϊστάμενο της ενορίας τους.

Από την πλευρά του ο Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης ευχαρίστησε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον πατέρα της αγάπης όπως τόνισε χαρακτηριστικά που παρέστη στην Ιερά Αγρυπνία, τους Πρωτοσυγκέλλους, Αρχιερατικούς Επιτρόπους, κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους που συμμετείχαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερή ακολουθία.

''Να εύχεστε να αποκτήσω αγάπη γιατί με την αγάπη η ζωή είναι κερδισμένη, ο παράδεισος είναι κερδισμένος'' τόνισε συγκινημένος ο Αρχιμ. Συμεών, ευχαριστώντας το πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: