Γράφτηκε από τον/την Εκ του Γραφείου Τύπου. 18/06 13:51

kisamos-3

Τελέστηκε σήμερα, 18 Ιουνίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, συμπροσευχομένων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και των λοιπών Προκαθημένων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Σήμερα η Εκκλησία μνημονεύει τις ψυχές των κεκοιμημένων (Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής), συνεπώς στη Θεία Λειτουργία μνημονεύθηκαν τα ονόματα όσων, κεκοιμημένων, εργάστηκαν για την προπαρασκευή και σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, οι οποίοι τόνισαν την σημαντικότητα του ιστορικού αυτού γεγονότος και την ανάγκη για ενότητα στην Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται στην Κρήτη, «συμμετέχοντας σε αυτό το ιστορικό γεγονός της Αγίας Συνόδου της Ορθοδοξίας, που οργανώνεται σε ένα νησί (την Κρήτη), που αποτελεί τον ιστορικό θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας.»

Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε, ότι είναι «τιμή και προνόμιο να φιλοξενούμε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός για όλη την Ορθοδοξία. Είναι ένα ιστορικό γεγονός που συνήθως την σημασία του αντιλαμβανόμαστε μετά και όχι την στιγμή που γίνεται.»

kisamos-1

kisamos-2

kisamos-4

kisamos-5

kisamos-6

kisamos-7

kisamos-8

Εμφανίσεις: 301371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: