Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

dimitriados ignatios1

ROMFEA.GR | Ημερίδα για το προσφυγικό ζήτημα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση, τη συγκρότηση προτάσεων, την ευαισθητοποίηση και το συντονισμό της κοινωνίας και με γνώμονα το καθήκον αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο πρόσφυγα.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απήυθυνε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία.

"Για εμάς του Έλληνες Ορθοδόξους δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να υποδεχθούμε τον άλλον ως πραγματική εικόνα του Θεού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι "η ξενοφοβία και κάθε ρατσιστική τάση δεν έχει καμία σχέση με την παράδοση αυτού του τόπου."

Κλείνοντας ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο Χριστός σήμερα είναι στην Ειδομένη, ο Χριστός σήμερα είναι εκεί που υπάρχουν κατατρεγμένοι."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Εμφανίσεις: 301451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: