Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr - 14.19. 11/05 14:19

konidaris

Την αντίδραση του διευθυντή Τύπου του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας είναι μεσαίωνας και εμπόριο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φίλη για τη μεταφορά τoυ ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", ο διευθυντής Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης τόνισε: "Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ''προοδευτικών'' λαϊκισμών".

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Φίλης είχε μιλήσει "για εμπόριο λειψάνων», λέγοντας ότι αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς, που έτσι τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας λόγο για μια μορφή λαϊκισμού. Σημειώνεται ότι το παρών στην «επίσκεψη» αυτή θα δώσει και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επεσήμαναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι αυτό είναι διαφορετικό, επειδή τότε πρόκειται για συνάντηση δύο θεσμών, «για δύο θεσμούς που συνομιλούν».

«Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική», τόνισε ο Νίκος Φίλης και υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Άγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.

Από την πλευρά του Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή, είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Ο έτερος καλεσμένος, Κώστας Καραγκούνης, από τη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ότι: «Να σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών».

«Το σεβόμαστε, άλλο αυτό και άλλο το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα», απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Και συνέχισε: «Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον Άγιο Σάββα», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 302140
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: