Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/09 20:04

diaologos-6

ROMFEA.GR | Ημερίδα για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων διοργανώθηκε το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Διοργανωτές της ημερίδας ήταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Κέντρο διαλόγου με έδρα την Βιέννη, ενώ ολόκληρη η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ενώ ασχολήθηκε και με τα δικαιώματα των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι αρμόδιες ισλαμικές οργανώσεις με βασικό εργαλείο τον διάλογο επιζητούν λύσεις για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Συρία και το Ιράκ.

Η συνάντηση ήταν μία ευκαιρία να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην Συρία και το Ιράκ, όπου η εκτεταμένη βία έχει σαν αποτέλεσμα των εκτοπισμό των Χριστιανών από τις περιοχές της Μ. Ανατολής.

Τέλος να αναθερθεί ότι στην ημερίδα παρέστη ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ, ο Μεγάλος Μουφτής του Λιβάνου και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου.

diaologos-1

diaologos-2

diaologos-3

diaologos-4

diaologos-5

Εμφανίσεις: 306036
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: