Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/08 16:24

doxiariou-1

Του Ηλία Προύφα, για την Romfea.gr


Με Αγιορείτικη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Ηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους Γέροντα Γρηγορίου, Ιερέων, Ιεροδιακόνου και μοναχών της Μονής τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου στους χώρους του μοναστηριού. 

Ως Δοχειαρίτικο μετόχι η Γυναικεία και πολύ φιλόξενη  Ι.Μ Θεοσκεπάστου που βρίσκεται στον Δήμο Λαγκαδά (Σοχό) Θεσσαλονίκης προσελκύει κάθε χρόνο αρκετούς προσκυνητές από διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίοι σπεύδουν να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας ενώ αρκετές φορές έχουν την ευκαιρία να λάβουν και την ευλογία του αγαπητού και σεβάσμιου Αγιορείτη Ηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου που μεταβαίνει όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του στη Μονή.

''Όσο το επιτρέπει η Παναγία θα είμαι κοντά στις χαρές σας αλλά και στις δοκιμασίες σας'' ήταν τα λόγια του κατά το τέλος της πανηγυρικής τράπεζας που παρατέθηκε στους προσκυνητές.

Με τη χάρη της Παναγίας και την ευχή του Γέροντα όλοι πλέον αρχίζουν να ετοιμάζονται για την επόμενη συνάντηση στην Ιερά Μονή. Πρόκειται την πανήγυρη του μοναστηριού, η οποία αποτελεί την κορυφαία θρησκευτική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου στον εορτασμό του Γενέσιου της Θεοτόκου.

Για μία εβδομάδα από τις 7 (παραμονή της εορτής) έως τις 14 Σεπτεμβρίου (Ύψωση του Τιμίου Σταυρού) προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα κατακλύσουν την πλαγιά του Βερτίσκου για να υποδεχθούν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου και να συμμετάσχουν στις καθημερινές πρωινές και απογευματινές λατρευτικές εκδηλώσεις και παρακλήσεις προς την  ''Μόνη ταχέως προστατεύουσα''.

doxiariou-2

doxiariou-3

doxiariou-4

doxiariou-5

doxiariou-6

doxiariou-7

doxiariou-8

doxiariou-9

doxiariou-10

doxiariou-11

doxiariou-12

doxiariou-13

doxiariou-14

doxiariou-15

Εμφανίσεις: 318209
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: