Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/10 21:02

trortodoxptr patriklogosuΓραφείο Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Μήνυση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέθεσε το λεγόμενο Αυτοκέφαλo Τουρκικό "Ορθόδοξο Πατριαρχείο" σύμφωνα με το Πρακτορείο RIA Novosti.

"Ο Βαρθολομαίος δεν έχει καμία εξουσία να στείλει Έξαρχους στην Ουκρανία και να εκχωρήσει αυτοκέφαλο εκεί. Οι ενέργειες αυτές υπερβαίνουν της θρησκευτικές υποχρεώσεις, ενώ παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923" - ανέφερε ο Σεβίγ Ερενέρ ως εκπρόσωπος του λεγόμενου Τουρκικού Πατριαρχείου.

Επίσης ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ένας από τους λόγους για την κατάθεση της μήνυσης, ήταν η απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δώσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Η εν λόγω Εκκλησία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, θεωρούμενη σχισματική και επίσης δεν έχει εκκλησιαστικού τύπου συνδιαλλαγές με άλλες ορθόδοξες εκκλησίες.

Ακόμη το "Τουρκικό Πατριαρχείο" έχει καταλάβει μερικά κτίρια του Φαναρίου με το οποίο βρίσκεται στα πολυετείς δικαστικές διαμάχες για περιουσιακά ζητήματα.

Εμφανίσεις: 301903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: