Γράφτηκε από τον/την news.gr. Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

bizantinos naos

Ανασκαφές έφεραν στο φως υπολείμματα του αρχαιότερου ναού που έχει βρεθεί στην περιοχή


Μια βυζαντινή εκκλησία 1.500 ετών αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη κατά την ανασκαφή στην βορειοδυτική επαρχία Εντιρνέ στην ανατολική Θράκη, στην Τουρκία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο καθηγητής Ενγκίν Μπέκατς από το Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης του Τουρκικού Πανεπιστημίου της Θράκης, που είναι επικεφαλής της ανασκαφής στην αρχαία περιοχή Σινανκόι, δήλωσε ότι έχουν ανακαλυφθεί υπολείμματα αρχαίας Βυζαντινής εκκλησίας κατά τη διάρκεια ανασκαφών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκκλησία χτίστηκε γύρω στο 500 μ.Χ. και είναι κτίριο πρώιμης βυζαντινής περιόδου. Ο Μπέκατς δήλωσε, ότι η ομάδα του αποκάλυψε τη βάση της εκκλησίας, όπου οι πέτρες του κτιρίου είναι σε καλή κατάσταση.

«Τα αρχικά στοιχεία μας δείχνουν, ότι είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Θράκης», δήλωσε ο Μπέκατς. Είπε ακόμη, ότι στο Σινανκόι ή αρχαίο Πραμπαντόν, που ήταν επίσης μια σημαντική βυζαντινή πόλη του Μεσαίωνα υπάρχουν υπολείμματα από τους αρχαίους Θράκες.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από την ανακάλυψη της βυζαντινής εκκλησίας:

Εμφανίσεις: 269690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: