Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/06 14:28

dodonis xrysostomos

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


''Κάθε φορά που μία Κυβέρνηση έχει πρόβλημα ρίχνει λίγο εκκλησιαστικό'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στην εκπομπή ''ΣΗΜΕΡΑ'' του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Νιος ήμουνα και γέρασα. Το ακούω χρόνια και κανένας δεν τολμά να το υλοποιήσει γιατί οι ιερείς είναι σαν τα κάρβουνα. Άμα είναι αναμμένα καίνε, και άμα είναι σβηστά μπορεί να λερώσουνε. Δηλαδή δεν είναι εύκολο να τα βάλει με μία ολόκληρη κοινωνία πιστών, γιατί δεν έχουν καταλάβει οι πιστοί και την πραγματικότητα αυτού του θέματος''.

''Να μας δώσουν την περιουσία πίσω και να μας αφήσουν ήσυχους. Κάθε φορά που μία Κυβέρνηση έχει πρόβλημα ρίχνει λίγο εκκλησιαστικό. Είναι ένας αποπροσανατολισμός και ούτε πρόκειται να περάσει γιατί μια τέτοια συνταγματική αναθεώρηση θέλει και την συναίνεση του λαού'' πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Εμφανίσεις: 303158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: