Γράφτηκε από τον/την politischios.gr. Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

bial 1

Μια ημέρα με έντονο συμβολισμό, κατά την οποία η Εκκλησία μας θυμάται την σφαγή των παιδιών στη Βηθλεέμ από τον Ηρώδη, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Χίου για να επισκεφθεί τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά από τις εμπόλεμες χώρες που βρίσκονται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ και να τους προσφέρει είδη ένδυσης και διατροφής, δεδομένου ότι η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών τους προσφέρει κάθε εβδομάδα και πρωινό.

«Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε αναλλοίωτη τη θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα και βάση αυτών καλούμαστε να εκφράσουμε την αγάπη μας και σ’ αυτά τα παιδιά που σύγχρονοι Ηρώδες τα ανάγκασαν, με διάφορους τρόπους και για διάφορους σκοπούς να φύγουν από τον τόπο τους», ανέφερε ο κ. Μάρκος.

Ξεχωριστής σημασίας κίνηση ήταν η παράλληλη επίσκεψη στο Χαλκειός, τον οικισμό που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, με το Σεβασμιώτατο να προσφέρει σε άπορες οικογένειες του χωριού δέματα με τρόφιμα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, με την ευχή ο Χριστός μας, που είναι η μόνη ελπίδα μας, να τους βοηθήσει, αυτούς και το χωριό τους, όλο τον καινούριο χρόνο.

bial 3

bial 3

bial 3

bial 3

Εμφανίσεις: 257920
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: