Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος που παρέλαβε τον Αφιερωματικό Τιμητικό Τόμο, προς τιμήν του μακαριστού Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτου με τίτλο «Μωυσέως Ωδή».

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παρέλαβε τον Τόμο από τα χέρια του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, πριν από λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Εφραίμ για τον Τόμο, συγχαίροντας παράλληλα την Μονή για την πρωτοβουλία να εκδώσει αυτό το έργο.

Στον εν λόγω Τόμο συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες.

Σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο στο "Θέατρο Παλλάς" επί της οδού Βουκουρεστίου στο Κέντρο της Αθήνας, θα γίνει η παρουσίαση Αφιερωματικού Τόμου προς τιμή του μακαριστού Γέροντα Μωυσή.

oikoymenikos tomos 1

Εμφανίσεις: 264558
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: