Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/01 01:55

38

20 χρόνια με το Χριστό συντροφιά!!!


Σε 22 μέρες από σήμερα μετράμε την 21η επέτειο του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος από την εκλογή του και ταυτοχρόνα την 20ετή ίδρυση της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως "Η υψηλόχαρη του νέστου".

Η εκδήλωση προς τιμήν του ποιμενάρχου των Ξανθιωτών έλαβε χώρα στο κατάμεστο από παιδιά και μεγάλους πνευματικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι αρχηγοί της κατασκήνωσης προβάλλοντας την ζωή του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης.

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο έδειξαν στον κόσμο που είχε παρεβρεθεί παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες την ζωή του Ποιμενάρχου τους , στιγμές από την χειροτονία του και την ενθρόνιση του καθώς και φωτογραφίες από τις κατασκηνωτικές περιόδους αλλά και της καθημερινής ζωής.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος ο επί σειρά 18 χρόνων πρώην Πρωτοσύγκελλος και 16 χρόνων αρχηγός της κατασκήνωσης και νυν Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος με τον λόγο του συγκίνησε τους παρεβρισκομένους μιλώντας για την πολυετή μαθητεία δίπλα στον γέροντα του Μητροπολίτη Ξάνθης.

Στην ομιλία Του αναφέρθηκε στα νεανικά του χρόνια όπου διακονούσε τον τότε πατέρα Παντελεήμονα Καλαφάτη στην πόλη της Καβάλας αλλά και μετέπειτα ως Πρωτοσύγκελλος συνέχισε την Διακονία του δίπλα στο πρόσωπο του Αγίου Ξάνθης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Μούκανος καθώς και ο ίδιος υπηρέτησε τα 2 πρώτα χρόνια στην κατασκήνωση και έκανε αναφορά για την εθελοντική βοήθεια των κυριών αλλά και για την προσφορά της κατασκήνωσης στα παιδιά.

Λίγο πριν τον επίλογο τον λόγο έλαβε ο Αρχιμ. Άνθιμος Κωσταράκης τότε στέλεχος της κατασκήνωσης μαζί με τον αείμνηστο Αρχιμ. Πολύκαρπο Δημητριάδη ο οποίος μίλησε για τα τότε προβλήματα της κατασκήνωσης που σήμερα πλέον δεν υπάρχουν.

Πριν πάρει τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης για τις ευχαριστίες, τα παιδιά της κατασκήνωσης δημιούργησαν θεατρικά τα οποία στο τέλος τα έκλεισαν με ένα τραγούδι φτιαγμένο για τα 20 χρόνια της ιδρύσεως της κατασκήνωσης αφιερωμένο στον κτήτορα της Υψηλόχαρης του Νέστου.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με τον Πνευματικό Πατέρα των Ξανθιωτών να ανεβαίνει στο βήμα και να γίνεται δέκτης θερμών χειροκροτημάτων από τα παιδιά της κατασκήνωσης, είπε χαρακτηριστικά πως "αισθάνομαι ευλογημένος που έχω καλούς συνεργάτες, είχαμε και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω πως και μετά από εμένα το έργο θα συνεχιστεί γιατί έχουμε τοποθετήσει γερά θεμέλια όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή της ενθρονισης του όταν είδε κατάμεστη την πλατεία από κόσμο να τον υποδέχεται αισθάνθηκε το βάρος της διακονίας του.

Και έκλεισε τον λόγο του με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου πως ακόμα κι αν όλα τα διατεταγμένα πράξει κανείς είναι δούλος άχρειος.

1a

2a

4

5

5a

6

7

8

9

10

11

13

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

34a

39

40

Εμφανίσεις: 303156
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: