Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/12 16:33

savvas-1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου, που βρίσκεται στον Ύψωνα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου και με τη συμμετοχή του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτη Ισαάκ και αρκετών ιερέων της ευρύτερης περιοχής.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστες τους Φίλιππο Λουκαΐδη και Συμεών Ελπιδοφόρου, οι οποίοι διακονούν στο ιερό Βήμα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, συμπαραστατούμενου από πλειάδα κληρικών και με μεγάλη προσέλευση πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν την εκκλησία για να τιμήσουν τον Άγιο Σάββα.

Ο Πανιερώτατος, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, τέλεσε τις χειροθεσίες σε αναγνώστες, του Ευαγόρα Μακρίδη, που διακονεί στο ψαλτήρι και του Δημήτρη Χριστοδούλου, που είναι ο αριστερός ιεροψάλτης του Ναού.

savvas-2

savvas-3

savvas-4

savvas-5

savvas-6

savvas-7

savvas-8

savvas-9

Εμφανίσεις: 307065
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: