Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 21:29

0pouti -11 

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 28 Μαϊου ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Στη είσοδο της Μονής ο Πρόεδρος Πούτιν έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο Ιερεμία και την αδελφότητα της Μονής Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά στο Καθολικό της Μονής τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, στη οποία παρέστη και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πρόεδρος αφού προσκύνησε τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος, στον περίβολο του Μοναστηριού είχε συνομιλία με τον Πατριάρχη Κύριλλο για την επίσκεψή του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Πατριάρχης ξεναγήθηκαν από τον π. Μακάριο σε χώρους της Μονής καθώς και στο σκευοφυλάκιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Πρόεδρο συνόδευε και ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος.

"Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται για το Μοναστήρι, το οποίο ενισχύει πνευματικά χιλιάδες Ορθοδόξους πιστούς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος.

panteleimonos-1

0pouti -7

0pouti -8

0pouti -9

0pouti -10

0pouti -12

0pouti -13

0pouti -14

0pouti -15

0pouti -16

0pouti -17

0pouti -18

panteleimonos-2

Εμφανίσεις: 305295
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: