Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/03 00:40

kirillos oros

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Άγνοια δηλώνουν οι Αγιορείτες για τυχόν επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, στο Άγιον Όρος τον Μάιο του 2016.

Να αναφερθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας π. Αλέξανδρος Βολκώφ, δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος αναμένεται να επισκεφθεί το Άγιον Όρος τον Μάιο.

Την εν λόγω πληροφορία μετέφερε στη Διοίκηση του Αγίου Όρους με σχετικό έγγραφο το ΥΠΕΞ, το οποίο η Διοίκηση διαβίβασε στη Μόσχα ζητώντας διευκρινήσεις για τυχόν επίσκεψη του Πατριάρχη.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ιερά Κοινότητα ανέφερε στα πρακτικά ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα, ενώ αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο στη Διοίκηση με το οποίο θα δηλώνει την άγνοια της.

Επίσης θα υπογραμμίζει ότι από την ημέρα που έχει σταλεί το πρακτικό για τους εορτασμούς, όπως αυτό έχει καταρτισθεί κατά τη συνάντηση των Επιτροπών στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία ανταπόκριση.

Οι ίδιες πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Μόσχας φέρεται να ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, τον Σεπτέμβριο για προσκυνηματικούς λόγους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ευλογία με απαραίτητη προϋπόθεση την συμφωνία με το Άγιον όρος, ενώ τον προέτρεψε να έχει επικοινωνία με την Ιερά Κοινότητα.

Όσον αφορά τους εορτασμούς για τα 1000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος, η Ιερά Κοινότητα έχει διαμηνύσει στη Μόσχα πως αν δεν υπάρξει συμφωνία για τις προϋποθέσεις των εορτασμών δεν θα συμμετάσχει.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως η Ιερά Κοινότητα, όπως αναφέρουν πηγές της Romfea.gr, ζήτησε στις εκπροσωπήσεις να μετέχει και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Ποροσένκο, κάτι που ίσως δημιουργήσει περαιτέρω δυσκολίες στις προϋποθέσεις των εορτασμών.

Εμφανίσεις: 303507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: