Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/02 17:11

athoniada-8

Tην Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία προέστη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος, ο έφορος της σχολής Ιερομ. Γεώργιος Βατοπεδινός, o Δικαίος της Σκήτης Αγίου Ανδρέα Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, οι καθηγητές της Σχολής Ιερομόναχος π. Ιωακείμ Ξανθόπουλος και π.Κωνσταντίνος Φουντουκίδης, καθώς και ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Σχολής Ιερομόναχος Αρτέμιος Καρεώτης.

Στον δεξιό χορό έψαλλαν μοναχοί της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, ενώ τον αριστερό χορό πλαισίωσαν οι καθηγητές της Αθωνιάδας και ιεροψάλτες κ. Λύτης Δημήτριος(μουσικός) και κ. Στεργιούδης Ιωακείμ (Φυσικός), καθώς και μαθητές της σχολής.

Την παραμονή της Εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός κατά την αγιορείτικη τάξη.

Μετά τη θεία Λειτουργία, η Ιερά Επιστασία προσήλθε στη Σχολή και στην αίθουσα τελετών της ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθυντή της σχολής κ.Δημἀκη Δημήτριο, ομιλία από τον Πρωτεπιστάτη Γέρων Παύλο Λαυρεώτη, ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή της Σχολής κ. Βλέτση Νικόλαο (Θεολόγο) και ομιλία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο.

Η χορωδία της σχολής, απέδωσε ύμνους της εορτής και τραγούδια-ψαλτοτράγουδα, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής κου Λύτη Δημητρίου.

Ακολούθησε η απονομή αριστείων που κατά παράδοση απονέμονται αυτήν την ημέρα στους μαθητές που αρίστευσαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

athoniada-1

athoniada-2

athoniada-3

athoniada-4

athoniada-5

athoniada-6

athoniada-7

athoniada-9

athoniada-10

athoniada-11

Εμφανίσεις: 333027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: