Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/10 12:41

28okt.oros

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν σήμερα στις Καρυές του Αγίου Όρους, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Μοναστικής Κοινότητας στην μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια άμυνας και αντίστασης.

Παρουσία μελών της Ιεράς Επιστασίας και της Ιεράς Κοινότητας, του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, μοναχών, σπουδαστών της Αθωνιάδας Σχολής και προσκυνητών τελέστηκε στον Ι. Ναό του Πρωτάτου η επίσημη Δοξολογία για την εθνική επέτειο.

Ο κ. Δήμτσας σε μήνυμά του υπογράμμισε τη συμβολή του Αγίου Όρους στον εθνικό αγώνα.

«Οι νεότεροι εκ των Αγιορειτών προσήλθαν στις Καρυές προκειμένου να λάβουν φύλλο πορείας ενώ πολλές ιερές μονές διέθεσαν τα υποζύγιά τους και έκαναν εράνους σε είδος και χρήμα για να ενισχύσουν τον μαχόμενο ελληνικό στρατό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δήμτσας ευχήθηκε να παραδειγματιστούμε από τους Ελληνορθόδοξους προγόνους μας και τους πατέρες του Αγίου Όρους για να ανασυνταχθούμε πνευματικά και ψυχικά «στοὺς χαλεποὺς καιροὺς δοκιμασίας καὶ σύγχυσης ἀξιῶν, προτύπων, φρονήματος καὶ βιώματος».

oros oktn 1

oros oktn 2

oros oktn 3

Εμφανίσεις: 303432
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: