Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

dodon-6

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στα παλάτια της Δημοκρατίας της Μολδαβίας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας Δοδόν Ίγκορ Νικολάεβιτς.

Ο νέος Πρόεδρος φημίζεται για το ορθόδοξό του φρόνημα, αφού στην τελετή ορκωμοσίας είχε επίσημα προσκεκλημένους Αγιορείτες πατέρες.

Συγκεκριμένα στην ορκωμοσία του Προέδρου της Μολδαβίας, καλεσμένος ήταν ο Ηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου Γρηγόριος, τον οποίο εκπροσώπησαν ο Ιερομόναχος Γαβριήλ και ο Ιεροδιάκονος Παρθένιος.

Μετά το πέρας της τελετής ο νέος Πρόεδρος Δοδόν Ίγκορ, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τους Αγιορείτες πατέρες, όπου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία τους στην ορκωμοσία.

"Η Μολδαβία και το Έθνος μας έχει μέλλον μόνο εάν διατήρησει την παράδοση και την Ορθόδοξη πίστη" τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.

Επίσης ο Πρόεδρος τόνισε: "Αξιώθηκα φέτος να επισκεφτώ το Άγιον Όρος και την Μονή Σας, όπου έζησα θαυμάσιες εμπειρίες στην ζωή μου, και εκεί προσευχήθηκε για το λαό της Μολδαβίας. Έλαβα δύναμη πνευματική κι ελπίζω θα βρω χρόνο κάθε χρόνο να επισκέπτομαι το Περιβόλι της Παναγίας μας."

Εκ μέρους του Ηγουμένου της Μονής Δοχειρίου οι πατέρες προσέφεραν στον νέο Πρόεδρο της Μολδαβίας, μια αγιογραφημένη εικόνα με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ με την ευχή να του δίνει δύναμη μαζί με την Παναγία.

Τέλος να σημειωθεί ότι την αντιπροσωπία των Αγιορειτών Πατέρων συνόδευε ο κ. Βαλέριος Καψάμουν.

dodon-1

dodon-2

dodon-3

dodon-4

dodon-5

dodon-7

dodon-8

dodon-9

dodon-10

dodon-11

dodon-12

dodon-13

dodon-14

Εμφανίσεις: 302341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: