Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016

athoniada-82

Προσκύνημα στις Ιερές Μονές Καρακάλλου και Φιλοθέου πραγματοποίησε η Αθωνιάδα Σχολή.

Η άφιξη των μαθητών στην Ι.Μ. Καρακάλλου έγινε το μεσημέρι, ταυτόχρονα με την έναρξη του Εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν οι ιεροσπουδαστές ψάλλοντας στους δύο χορούς μαζί με τους πατέρες.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Εφημέριος εξέθεσε προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Χαραλάμπους, Θεοδώρου του Τήρωνος, Αποστόλου Βαρθολομαίου, Χριστοφόρου και του Καρακαλληνού νέου οσιομάρτυρος Γεδεών.

Ακολούθως ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Φιλόθεος με τους Πατέρες υποδέχθηκαν τους μαθητές μαζί με τον Έφορο ιερομόναχο Γεώργιο Βατοπαιδινό και τους καθηγητές τους στο Συνοδικό.

Εκεί, κατά την διάρκεια του παραδοσιακού κεράσματος, ο Ηγούμενος μίλησε στα παιδιά, τονίζοντας το μέγεθος της ευλογίας να βρίσκεται κανείς στο Αγιώνυμο Όρος της Παναγίας, και μάλιστα στην ιστορική Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Με τη συνοδεία του αποχαιρετιστήριου και μελωδικού ήχου της μεγάλης καμπάνας οι μαθητές αναχώρησαν για την Ι.Μ. Φιλοθέου.

Όταν έφτασαν κατευθύνθηκαν στο Καθολικό της Μονής, στην οποία μόνασε άλλοτε ένας από τους πέντε μεγάλους Αγίους της Σχολής, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και Φιλοθεΐτης.

Προσκύνησαν στον Ναό και κατόπιν συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο Γέροντα Νικόδημο, ο οποίος τους καλωσόρισε και μίλησε για την ιστορία της Μονής και στη συνέχεια τους κατευόδωσε για την επιστροφή τους στις Καρυές και την Αθωνιάδα Σχολή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

Εμφανίσεις: 303257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: