Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/10 20:01

protato-4

Tελέστηκε σήμερα 28 Οκτωβρίου Δοξολογία στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, στα πλαίσια της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Βαρνάβας Βατοπαιδινός, ο Πολιτικός Διοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, οι Επιστάτες και Αντιπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητος, οι Έφοροι της Αθωνιάδος Σχολής, εκπρόσωποι των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Δημάκης, καθηγητές και προσκυνητές.

Ιδιαιτέρως επιβλητική ήταν η συμμετοχή των μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής, που εφέτος αριθμεί περί τους 75 μαθητές και είναι πανελλαδικά δεύτερη σε αριθμό μαθητών στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Οι ιεροσπουδαστές έψαλαν κατανυκτικότατα με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο, ενώ ακολούθησε ο καθιερωμένος πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή της Σχολής, κ. Μιχαήλ Κεχαγιά.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Κοινότητος δίπλα στον Ναό του Πρωτάτου, όπου οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

protato-1

protato-2

protato-3

protato-5

Εμφανίσεις: 304648
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: