Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/12 00:09

thirsos

Κατάγονταν από τη Βιθυνία και κατοικούσαν στην Καισαρεία στα μέσα του 3ου μ.Χ. αιώνα.

Ήταν ταπεινοί, φιλάνθρωποι και αγαπούσαν το Θεό. Ο έπαρχος Κουμβρίκιος, φανατικός ειδωλολάτρης, συνέλαβε τον Λεύκιο και τον αποκεφάλισε.

Το γεγονός αυτό άναψε ακόμα περισσότερο την φλόγα της πίστης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα βασανιστήρια και τον θάνατο ο Θύρσος και να πιστέψει στο Χριστό ο ιερέας τον ειδώλων Καλλίνικος τον οποίον και αποκεφάλισαν.

Ακούστε το απολυτίκιο από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Καραλή Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, Θεολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο τμήμα «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμφανίσεις: 301920
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: