Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/10 21:35

katataktiries exetaseiw 2

Για την Romfea.gr | Ιωάννης Πεφάνης


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου του Β', πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιδρύματος Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την εξεταστική επιτροπή απαρτίζουν οι: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος και Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Αρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου καθηγητής βυζαντινής μουσικής, ο κ. Θεόφιλος Βουτσινάς Διευθυντής του Ωδείου Ι.Α.Α. ο κ. Δημήτριος Μπαλαγεώργος καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε η κ. Γρηγορία Χριστοδουλοπούλου.

Με την παρουσία των εκλεκτών καθηγητών της σχολής και του Ωδείου μεταδίδουμε το πλούσιο μουσικό πολιτισμό της χώρας μας.

Να αναφερθεί ότι, στα πλαίσια των υποχρεωτικών μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, το Ίδρυμα Μουσικής Ιεράς Aρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει την ιδιαίτερη τιμή ήδη από πέρσι το 2019, να έχει στο δυναμικό του τον άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και δάσκαλο κύριο Φώτιο Γιαννακάκη.

Από φέτος ο Άρχοντας κ. Γιαννακάκης αναλαμβάνει το μάθημα της εμελλούς απαγγελίας των Αποστολικών και Ευαγγελικών Αναγνωσμάτων με το γνήσιο εκφωνητικό πατριαρχικό ύφος.

Η εμμελής απαγγελία όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Γεν. διευθυντής του Ιδρύματος Παν. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ήταν σε χρήση στην λατρεία της Εκκλησίας από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Τόσο η απαγγελία όσο και η εκ φωνητική διδασκαλία είναι σημαντικά μαθήματα στην θεία λατρεία της εκκλησίας μας κυρίως και εξόχως για τους κληρικούς και τους ιεροψάλτες.

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε πτυχιούχους και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής καθώς και στους σπουδαστές του Ε' έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής. Σας περιμένουμε από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 18.00-19.00.

Διάρκεια μαθημάτων: 6 ώρες

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο sholi.gr @ gmail.com

katataktiries exetaseiw 1

katataktiries exetaseiw 1

katataktiries exetaseiw 1

katataktiries exetaseiw 1

katataktiries exetaseiw 1

Εμφανίσεις: 244083
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: