Logo
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/12 15:01

patriarxis serbias

Μετάφραση: Βαλεντίνα Αβράμοβιτς


Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος καλεί τις Αρχές του Μαυροβουνίου και ιδιαιτέρως το Υπουργείο Εσωτερικών (την Αστυνομία) να προβούν στην άμεση παύση της ωμής τρομοκρατίας ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στους Ιερείς και στον πιστό λαό.

Ο απάνθρωπος ξυλοδαρμός του Επισκόπου Διοκλείας Μεθοδίου (βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου) όπως και των Ιερέων και των Ορθοδόξων λαϊκών, μόνο και μόνο επειδή είναι Σέρβοι Ορθόδοξοι, πλην όμως και πολίτες του Μαυροβουνίου, είναι μια πράξη ανήκουστη και πρωτοφανής (επομένως και καταδικαστέα) στην Ευρώπη, από την πτώση του φασισμού και της τρομοκρατίας των μπολσεβίκων.

Επίσης, ο Πατριάρχης Σερβίας απαιτεί ως απαραίτητη ενέργεια καλής θελήσεως την άμεση αποφυλάκιση όλων των βουλευτών, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι ως αντιπρόσωποι του Σέρβικου Ορθοδόξου λαού στο Μαυροβούνιο, όπως και όλων των υπολοίπων οι οποίοι συνελήφθησαν χθες και σήμερα, επειδή υπερασπίσθηκαν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξου πίστεως και ζωής, από την ωμή κρατική τρομοκρατία κατά του Ορθοδόξου πληρώματος του Μαυροβουνίου, κλήρου και λαού και την βίαιη αρπαγή της περιουσίας της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος απευθύνει τις προσευχές του στον Κύριο να δώσει τη φώτιση και τη σύνεση στους Κυβερνώντες του Μαυροβούνιο έτσι ώστε να σταματήσουν την βία και την αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας· ενώ υποστηρίζει πλήρως τους Αρχιερείς, Ιερείς, τον Μοναχισμό και τον πιστό λαό στον αγώνα τους και τους ενθαρρύνει να μην παραιτηθούν από την άμυνα της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε κάθε τόπο και με κάθε ευκαιρία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: