Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/03 18:27

karolos rumanias

Πηγή: Romfea.gr


Τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Πατριαρχικό Μέγαρο ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Ρουμανία.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο οποίος καλοσωρίζοντας τον εκλεκτό επισκέπτη τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για το Πατριαρχείο και τον ρουμανικό λαό η επίσκεψη αυτή.

Επίσης ο κ. Δανιήλ ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ζούνε πολλοί Ρουμάνοι Ορθόδοξοι χριστιανοί, ως φοιτητές ή εργαζόμενοι στην βρετανική κοινωνία.

''Πάνω από 45 ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες και 42 ιερείς απολαμβάνουν την στήριξη της Εκκλησίας της Αγγλίας'' τόνισε σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας της Ουαλίας αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγγλία και στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και ιδρυμάτων της Ουαλίας για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Ρουμανίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στον Πρίγκιπα της Ουαλίας μια εικόνα (ψηφιδωτό) του Προστάτη της Ρουμανίας Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και τον ευχαρίστησε για την σημερινή επίσκεψη, ενώ ευχήθηκε για την Βασίλισσα Ελισάβετ ευλογία και υγεία.

karolos 1

karolos 1

karolos 5

karolos 3

karolos 4

karolos 6

karolos 1

karolos 8

karolos 9

karolos 10

Εμφανίσεις: 303696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: