Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/01 22:39

agios isaakios

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στην Αγία Πετρούπολη δεσπόζει ο επιβλητικός Ναός του Αγίου Ισαακίου, ο οποίος χτίστηκε με βάση τα σχέδια του αρχιτέκτονα Αυγούστου Μονφεράν (1818-1858) με ύψος 100 μέτρα.

Ο Καθεδρικός του Αγίου Ισαακίου από το 1948 λειτουργεί ως μουσείο με σημαντικότατη συλλογή μνημειακής ζωγραφικής, αγαλμάτων, γλυπτών, ανάγλυφων, ψηφιδωτών, μεγαλών βιτρώ και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης μέσα στο 2017 προτίθεται να μεταβιβάσει ξανά τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ήδη η επιτροπή που αφορά της ιδιοκτησίες εκπονεί σχέδιο μεταφοράς του ιερού μνημείου της Ρωσικής Εκκλησίας, αν και η τελική απόφαση βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυβερνήτης κ. Γκεόργκι Πολτάφτσενκο θέλει να μεταβιβαστεί ο Ναός τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ άλλοι μιλούν για το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής του Μουσείου - Ναού Νικολάι Μπούροβ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς, σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάτογκα κ. Βαρσανούφιο ο οποίος ζητά την άμεση μεταφορά του μνημείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Ρωσική Κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2012, έχει μεταβιβάσει τον Καθεδρικό Ναό στην Κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης.

Εμφανίσεις: 302886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: