Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 21:04

nifon tsavaris

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εκοιμήθη πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπoλίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Πηλουσίου άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ανακοπή καρδιά που υπέστη.

Ο κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής γεννήθηκε το 1959 στη Νίκαια Αττικής. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και από την Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Το 1982 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης  από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1984 από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Μητρόπολη Περιστερίου και το 2005 αποσπάστηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Στις 18 Οκτωβρίου 2009 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος. Την χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Αξώμης Πέτρο, Περιστερίου Χρυσόστομο (Εκκλησία της Ελλάδος), Πηλουσίου Καλλίνικο, Ερμουπόλεως Νικόλαο, Χαρτούμ Εμμανουήλ και τους Επισκόπους Κνωσού Ευγένιο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Μαρεώτιδος Γαβριήλ και Νιτρίας Νικόδημο.

Στις 26 Νοεμβρίου 2014 εξελέγη Μητροπολίτης Πηλουσίου.

ΕΚΔΗΜΙΑ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΗΦΩΝΟΣ

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθειά συγκίνηση και συνοχή καρδίας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στην οικία του στο Πόρτ Σάιδ.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συντετριμμένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Εμφανίσεις: 307596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: