Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 21:05

ag nektarios kolouezi 51

Με θρησκευτική κατάνυξη και πολύ ευλάβεια προς τον Άγιο του εικοστού αιώνος εόρτασε η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στο Κολουέζι.

Με κάθε ευπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη, έγιναν οι ακολουθίες του Αγίου, Εσπερινός, Όρθρος, Θεία Λειτουργία και περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους χώρους της Μονής, και κατόπιν στους χώρους του Νοσοκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας.

Οι ασθενείς εξήλθαν από τους κοιτώνες τους, και με δάκρυα στα μάτια ασπάζονταν την Εικόνα του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου.

Οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής, πλαιούμενοι από τα παιδιά του οικοτροφείου έψαλλαν με κατάνυξη και ύφος που αρμόζει σε Μοναστήρι και σε νεοφανέντα Άγιο.

Ακολούθησε κέρασμα από τις Μοναχές και διανομή του άρτου που έλαβαν όλοι και ευχαρίστησαν τον άγιο από τα βάθη της καρδιάς τους.

Όλων τα πρόσωπα έλαμπαν και επρόδιδαν ότι εδέχθηκαν την χάρη του Αγίου.

Όλοι οι πιστοί πολλάκις κατά την περιφορά, έψαλλαν στα κονγκολέζικα το τροπάριο του Αγίου και επικαλούντο την χάρη του και τις πρεσβείες.

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος μετέβη στην ωραία Κωμόπολη Τενκε για να εορτάσει την Σύναξη των Αγίων Αρχαγγέλων.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο π. Παναγιώτης, ο π. Ερμολάος, ο Εφημέριος της ενορίας π. Νεκτάριος που εόρτασε χθες και οι δύο διάκονοι π. Μιχαήλ και π. Τίτος.

Τον Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιο υποδέχθηκαν μετά φανών και λαμπάδων, χοροστάτησε, και συλλειτούργησε με όλους τους παραπάνω, κήρυξε του λόγου του Θεού, τον οποίον παρηκολούθουν όλοι με τα προσοχής και στο τέλος εμοίρασε κάποια τρόφιμα που είχε φέρει μαζί του.

Ακολούθησε πλούσια υλική τράπεζα ανώ στο τέλος ζήτησαν να προωθήσουν κάποιον για διάκονο για να περιέρχεται και τις άλλες πέριξ ενορίες.

Φαίνεται ότι το πνευματικό τους επίπεδο, έχει ανέβει και νοιάζονται για την σωτηρία τών συνανθρώπων των.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 213886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: